Kohoutovický kurýr

Tento článek o našich úspěších si můžete také přečíst v Kohoutovickém kurýru:

ODDÍL SK MG MANTILA Brno bojoval na MISTROVSTVÍ ČESKÉ

REPUBLIKY, na oblastním přeboru a mezinárodních závodech

V letošní podzimní sezóně si náš oddíl připravil v kategorii moderní gymnastiky pódiových skladeb 4 týmy a tři dvojice, které bojovaly po celé ČR na všech pohárových závodech. Pro nejmladší děvčata byla nejvyšší možnou soutěží přebor Jihomoravského kraje, kdy se týmu „Smajlíci“, děvčátkům roč. 2008 a mladší, podařilo zvítězit již podruhé za sebou a získat tak titul přebornic Jihomoravského kraje a zlatého vítězství. Mladšímu týmu „Berušek“  holčičkám roč. 2009 a ml. se podařilo vybojoval 4. místo. Tým nadějí mladších na oblastním přeboru získaly stříbrné medaile a díky tomu reprezentovaly náš oddíl i na Mistrovství České republiky. Naděje starší, které v letošní sezóně na každém ze závodů získaly medailové umístění, vybojovaly na oblasti bronz a také postoupily na MČR, kde se jejich tréninková píle a dřina zúročila a získaly mezi nejlepšími družstvy z ČR krásné 6. místo ve finále závodu. Nejen pódiovým skladbám se na oblastním přeboru velmi zadařilo, také i naše dvojice v kategorii juniorek získaly skvělé zlato a bronz a v kategorii roč. 2008 a ml. bronzové ocenění.

Kromě společných skladeb si naše závodnice jely zasoutěžit v kategorii jednotlivkyň i na  velmi kvalitně zastoupené mezinárodní závody do Polska a Bulharska, kde se děvčatům velmi dařilo. Jejich sestavy byly rozhodčími velmi pozitivně hodnoceny. V Polsku opravdu největšího úspěchu se podařilo dosáhnout naší nejmladší závodnici – Emilce Berkové, která získala bronzovou příčku za svou krásnou sestavičku.

V Bulharsku se první den závodu v mladší kategorii nadějí roč. 2004 nejvíce dařilo Markétce Talašová, která získala v celkovém pořadí 3. místo, bronz za míč a stříbro za kužele. Dianka Krejčová získala za kužele 1. místo a Eliška Rákosová 3. místo také za sestavu s kužely. Nutno podotknout, že právě tyto tři děvčata jen 5 dní před odletem startovaly ve finále závodu MČR společných skladeb a přesto se dokázaly ještě připravit i k závodu v kategorii jednotlivkyň na mezinárodní půdě. Naše o něco starší závodnice v kategorii seniors roč. 2000 soutěžily až druhý den a nejlepšího umístění dosáhla Nikolka Hájková – v celkovém pořadí na stříbrný post, zlato získala za sestavu s obručí a stříbro za kužele. Verča Krausová získala zlato za kužele a bronz za míč a Kája Beranová bronz za sestavu s obručí a krásné zlato za míč. Všechny naše závodnice nyní čeká příprava na kategorie Estetické gymnastiky a kategorii jednotlivkyň a také mezinárodní i národní soutěže v těchto kategoriích.

Přípravu našich závodnice se nám podařilo zajistit, díky velké podoře a finanční pomoci z magistrátu města Brna, úřadu Jihomoravského kraje a ÚMČ Kohoutovice, za což jsme velmi vděčni.

Všem děvčatům i trenérkám moc gratulujeme za jejich krásné výsledky, velmi děkujeme i našim fanouškům za jejich podporu a všem přejeme mnoho zdaru na dalších důležitých závodech a také krásné vánoce 🙂

Za oddíl SK MG Mantila Brno trenérský tým

mantila všichni 2016